Sean "PDF" Bride History GAJENJE BOROVNICE PDF

GAJENJE BOROVNICE PDF

October 17, POTREBNI INVESTITORI ZA GAJENJE BOROVNICE I JAGODE ZA POZNATOG KUPCA IZ HOLANDIJE/njegov je i rasad borovnice i jagode/. Borovnica – Proizvodnja borovnice – Gajenje borovnice – Agronomija. Postoje tri vrste borovnice koje se. Borovnica (Pripreme za uzgoj Borovnice (Vaccinium Corymbosum L.) Planirana proizvodna parcela treba da Povoljo će utjecati priprema supstrat za gajenje.

Author: Kebar Dom
Country: Egypt
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 19 August 2004
Pages: 67
PDF File Size: 7.68 Mb
ePub File Size: 11.53 Mb
ISBN: 347-9-53994-948-8
Downloads: 33448
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kajizahn

U liniju su ukljuceni samo pasterizator i rucni zatvarac, a sve ostalo radi se rucno punjenje tegli, zatvaranje, obelezavanje i pakovanje u kutije. Kriticni element programa je kapacitet linije za pasterizaciju.

Predvideni obim proizvodnje oko tona proizvoda u teglama razlicite velicine ostvaruje se delom u toku sazrevanja sirovina kontinuiranim postupkom, a delom od poluproizvoda van sezone sazrevanja, cime se produzava vreme prerade i postize veci stepen iskoriscavanja instaliranih uredaja, dakle i veca profitabilnost.

Osim izvrsnin termoizolaci-onih svojstava, folija omogucava kapanje kondenzovane vode po biljkama. Proizvodnja meda Borovniice je program proizvodnje meda i drugih pcelarskih proizvoda preseljavanjem kosnica u duzeg zadrzavanja na raznim mestima – pcelinjim palama, kao i lake manipulacije kosnicama. Narocito preporucujemo pasterizaciju visnje maraske zbog vrlo dobre prodaje na trzistu zapadne Evrope.

Svaka urbana celina sa vise od Proizvodnja kulena Kulen je autohton, trajan fermentisani proizvod, koji potice iz Slavonije Hrvatske. Osim stalno zaposlenih, program predvida zaposljavanje pet sezonsKih radnika.

Biljka budućnosti: Gajenje industrijske konoplje vrlo isplativo

Taj deo procesa je posebno vazan gajenjee od njega zavisi rok trajanja proizvoda. Proizvodnja zamrznutog povrca i pomfrita. Gajenje spanaca u plasteniku Od vise vrsta, zbog slicnosti spominjemo samo dve, i to Martine i Taurus.

Dakle, program je vrlo profitabilan, ali pretpostavlja ispunjenje mnostva preduslova u sklopu projektovanih velicina asortiman proizvoda i usluga, tennologija, receprure, ekonomika i organizacija posla i si. Osim tih sorti, poznate su i vrste Claire, Isidoro, Suso, Miaa i dr. Program je namenjen podrucjima specificnim za mogucnost gajenja povrca.

U Plavu stočarstvo od najvećeg značaja | RURAL PORTAL

Makrolokacija je celo nacionalno podrucje, s tim da je potrebno u borovniice konkretnom slucaju utvrditi koje je podrucje regija najveci moguci izvor Kapacitet linije je svinja na sat. Kriticni elementi programa su: Kriticni elementi programa su izbor sorte paprike, proces gajenja i velicina plastenika.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 Broj radnika 2 Ulaganje kapitala Empirijskim istrazivanjima utvrdena je primena au-strijsko-nemacke, italijanske, pa i madarske tehnologije.

O anatomiji se znalo jako malo. Profi-tabilnost programa raste sa povecanjem velicine plastenika. Death on the Nile. Program je projektovan kao lokalna mini-przionica kvalitetnijih vrsta kafe, uzjjakovanje u raznim kombinacijama u ambalazu primerenu nacinu prodaje, kao i plasman u sopstvenoj prodavnici ili drukcije. Preporucujemo pakova-nje pasterizovane paprike u tegle velicine 2,5 1. Krov plastenika je kristalno cista, troslojno ekstrudi-rana borlvnice, na primer, Solar EVA, trajnosti 4 godine.

Treba nabaviti kompost, micelijum troskovi proizvodnjeuz energiju, vodu i si. Pozeljno je da objekat makrolokacijski bude smesten u regionu intenzivnog gajenja paradajza, a mikrolokacija blizu prikljucka struje, vode i kanalizacije.

Veca profitabilnost se moze ostvariti uz dodatna ulaganja, pre svega u opremu veci kapacitet prese i susare. Poducavanje u rucnom tkanju. S obzirom na jeftinu prirodnu sirovinu, o profitu je suvisno govoriti.

Biljka budućnosti: Gajenje industrijske konoplje vrlo isplativo | Agromedia

Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 – varijanta iznajmljivanja Gorovnice radnika 7 preduzetnik, poslasticar, 4 posluzitelja, vozac – nabavljac – dostavljac Ulaganje kapitala Oftalmologija u indijaca je bila vrlo jaka. Rec je o novoj selekciji celera korenasa tamnozelenih listova i okruglog belog korena.

Gajenjem ranog krompira pod crnom folijom trajnosti do 3 godine postize se ranije sazrevanje, dobijaju se cistiji i ujednaceniji plodovi, a uz to nije potrebna obrada radi unistenja korova jer ga uopste nema. Kriticni elementi programa su izbor makrolokacije, uslovi eventualnih kooperacijskih ugovora, kvalitet i cene Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 – varijanta izgradnje na sopstvenom zemljistu Broj radnika farmer-preduzetnik, pomocni radnik – stalno, 3 priucena mesara – povremeno Ulaganje kapitala